Ozdar w wersji Full Control oprócz tego, że masz wyświetlacz to pilotem możesz regulować ciśnienie na lancy.
Wersja Premium ma dodatkowo zwijacz węża. Wg mnie zbędny gadżet.
Czy taka myjka się nada
Zwiń
X
-
Planuję zamianę Karchera K2 na K5.
Na potrzeby mycia samochodu oraz kostki.
K5 występuję w kilku wersjach, w żadnej chyba nie ma pianownicy.
Czym różni się wersja Home, Full Control, Premium Full Control poza wyświetlaczem na pistolecie (czy to rozwiązanie ułatwia użytkowanie)?
Zostaw komentarz:
-
-
gusiak11 w lancy proponuję wymienić o-ring wraz z żółtą wkładką, natomiast w pianownicy będzie ci brakować o-ringu.
qw53_2.jpgOstatnio edytowany przez gradek; 9065.
Zostaw komentarz:
-
-
A ja mam inne pytanie moze ktoś przerabiał problem mam K5-tke z dysza vario i problem jest z wyjęciem lancy z uchwytu żeby obrócić trzeba oprzeć o ziemię mocno nacisnąć i dopiero obrócić o 90st. Druga sprawa jak podłączam pianownice PA to pryska woda z elementu widocznego na foto, lanca.jpg
dodam ze problem z wyjmowaniem lancy i pryskaniem z otworu pojawił sie gdzies po poł roku może więcej od zakupu na początku wszystko było OK. Pianownica montuje/demontuje się bez najmniejszego problemu natomiast się z niej leje czego nie ma po zamontowaniu dyszy vario.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja zawsze kupuję sprzęt Kerchera u autoryzowanego partnera tej firmy, bo zwyczajnie mam lepsze ceny niż w marketach budowlanych.
Ale fakt jest taki, że teraz wszystko jest projektowane przez księgowych...
Zostaw komentarz:
-
-
Jeśli ktoś chce tańszą a dobrą myjkę to polecam przyjrzeć się marce Nilfisk.
K5 to ma aluminiową pompę ale z zewnątrz, w środku podobno już pakują kompozyt
Zostaw komentarz:
-
-
Jako zamiennik zawsze jest mosiądz. Zdarzało się, że fabryka zamontowała aluminium, a potem jak się wymienia to na mosiądz.
Jeśli kupisz w sieci Karchera to jest większe prawdopodobieństwo, że będzie mosiądz. W wersjach na markety to bywa różnie.
Zostaw komentarz:
-
-
Rosomak powinna być mosiężna.
pm885_glowica-sterujaca-kaercher.jpgdu147_glowica-pompy-kpl-mosiadz-kaercher.jpgOstatnio edytowany przez gradek; 9065.
Zostaw komentarz:
-
-
gradek a jaka jest pompa w Karcher K7 Premium, o takiej: https://www.ceneo.pl/27636489
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisNie reklamuję tutaj marki, bo zapewne są lepsze, ale czy mają taką sieć serwisów jak Kärcher?
Sieć serwisów to jedno, wiadomo każda seria ma swoje lepsze i gorsze modele, plotka głosi ze ta nowa lanca nie jest za wibitna ale nie mi to oceniać
natomiast do Karchera jaki jest jedni chwalą inni mówią przereklamowane jest srylion dodatków czy to szczotka do kostki czy to urządzenie do mycia rynien i wiele więcej,
Teraz w lidlu były szczotki do kostki,
wąż do czyszczenia kanalizacji (połowa ceny oryginału a działa identycznie) natomiast sprzęty z lidla działają z ich maszyna i jest przejście na Karchera właśnie.
Z jednej strony tak ale z drugiej, kupisz i masz i nie wracasz do tematu a to sie tak mowi raz w tygodniu umyje auto, a potem a moze jak juz jest to sie kostke przed garazem umyje, a tu sie elwacja w domu pobrudziła, a tu się rura pod zlewem zapchała tak żę kret juz nie pomaga (znam z autopsjiZamieszczone przez mati8201 Zobacz wpisna sporadyczne użytkowanie to troche dużo
) po kilku latach sie okazuje że dobry sprzęt kupiony raz sprawdza sie świetnie
Ostatnio edytowany przez gusiak11; 27876.
Zostaw komentarz:
-
-
A moze ktoś polecić cos tanszego (obecnie k5 to wydatek 1000 zł) na sporadyczne użytkowanie to troche dużo
Zostaw komentarz:
-
-
Niestety jaka cena taka myjka, pare lat temu kupilem Agroma 1715 rzekomo ma 150 barów (max) w rzeczywistości Karcher K5 który ma 145 bije ją na głowę. Jedyna zaleta agromy kompkatowe wymiary i waga, w tej chwili mieszka na działce pod miastem i tam sprawdza sie znakomicie.Zamieszczone przez mati8201 Zobacz wpiszastanawiają mnie trzy modele:
1. myjka z Lidla obecnie na gazetce za 400 zł
2. Black&Decker w castoramie za ok 470 zł
3. LAVOR PRIME R135 - 399 zł
a moze cos innego
Podejrzewam ze ww. sprzęty nie odbiegaja diametralnie od myjki Agroma, owszem od wody z węża ogrodowego jest lepsza ale....
Niestety dobra myjka to nie koniczenie Karcher ale no w okolicach 1000 to tak minimum, trzeba śledzić promocje
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisKärchera to musisz wydać ok. 1200 PLN. Są to myjki serii K 5
ja kupiłem K5 za 850zł byla promo w OBI na poprzedni model bez tej wszystkomogącej lancy ale sama maszyna poza opakowaniem jest taka sama
Zostaw komentarz:
-
-
zastanawiają mnie trzy modele:
1. myjka z Lidla obecnie na gazetce za 400 zł
2. Black&Decker w castoramie za ok 470 zł
3. LAVOR PRIME R135 - 399 zł
a moze cos innego
Zostaw komentarz:
-
-
Kupiłem lidlowską myjkę na prezent w rodzinie i jak narazie 2 lata działa bez problemowo. W biedrze na wyprzedaży dla siebie nabyłem karcher'a K2 z CarKit i też sprawuje się dobrze, lecz teraz jak bym zmieniał kupię coś mocniejszego bo jak dla mnie za słabe ciśnienie dają.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja dalej nie kupiłem myjki bo stwierdziłem, że przed zima nie bede kupował zima sie kończy wiec trzeba zacząć mysleć, ktoś ma jakies propozycje. Założenie jest takie aby tanio tak do 500 zł w zasadzie bedzie służyła do mycia samochodu moze czasem kostki. Wczesniej miałem karchera 2 i wystarczał.
Myslę o black&decker z castoramy
Zostaw komentarz:
-
-
Duże znaczenie ma to pokrętło na górze pianownicy musi być skręcone na max tylko nie pamietam czy na + czy na - ale to do przetestowania.Zamieszczone przez F0rest Zobacz wpisdzis pierwsza próba i bez szału bardziej mleko niż Piana... do tego lance musiałem wstrząsać żeby poleciała Piana, czy temperatura zewnetrza ma duzy wpływ na ta piane? bylo kolo 2st C na + jakies porady?
Co do mleka vel śmietana nie z każdej piany da sie uzyskać śmietanę i nawet zwiększanie stężenia x2, x3 nie da pożądanego efekty od czego to zależy nie mam zielonego pojęcia czy to kwestia samej pianownicy, czy może ciśnienia samej maszyny, ale niestety tak jest.
Z aktywnych preparatów dających dobrą pianę to APP Foam M dobra piana i nie ''zjada wosku'', Tenzi Truck ale to bardzo mocna piana więc ostrożnie bo może uszkodzić chromy, nie lakierowane elementy aluminiowe, częste jej stosowanie zdrowe dla lakieru też nie jest coś tam by się jeszcze znalazło ale w tej chwili nie pamietam, inne podukty Tenzi słabo pienią. Jak już jest piana (płyn) jaka jest a efekt jej nie powala czyli za szybko spływa można sie pokusić o jej drobną modyfikację czy to APC czy szamponem, czy nawet płynem do naczyń wszyskie te preparaty są dobrze pieniące i efekt powinien być lepszy, albo jak nie ma tej piany 100L
to kupić cos innego a tą zostawić na lato do mniej brudnego auta czy takie tam odświeżenie nawoskowanego auta bo ww. piana też dość łagodnie sie z woskami obchodzi.
Zostaw komentarz:
-
-
Może za bardzo pianę rozcieńczyłeś? Ja wczoraj myłem samochody i różnicy przy tej temp nie widzę. Oczywiście u mnie też piana bez szału, ale ja mam standardową pianownice karchera, więc piany jak śnieg i tak nie oczekuję. Najważniejsze że dobrze myje.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, Panowie zakupiłem zestaw - Lavor Prime R150 pianownica PA LS3 + Piana aktywna shine Garage Fruit Foam = dzis pierwsza próba i bez szału bardziej mleko niż Piana... do tego lance musiałem wstrząsać żeby poleciała Piana, czy temperatura zewnetrza ma duzy wpływ na ta piane? bylo kolo 2st C na + jakies porady?
Zostaw komentarz:
-
-
Też jakiś czas temu szukałem myjki, Lavor ??? Nifilsk ??? Karcher ??? Kiedyś tam kupiłem Agrome (made in China
mimo polskiej nazwy
) dawała radę ale o jakichkolwiek dodatkach ... można zapomnieć.
Kupujemy nową .... teraz co... z nie oficjalnego źródła wiem że firma Lavor upada lub juz upadła wiec to co sie sprzedaje to zapasy magazynowe co będzie z serwisem ....???
NIfilsk ... ok no fajne ale ... no właśnie zawsze jest ale... a to nie ma tego a to nie ma tamtego a to specjalne to a to specjalne tamto...
W końcu w Obi była promocja na K5 naprawde w dobrej cenie bo ja kupiłem za 850zł ... i nie lubie tego bo nie jestem zwolennikiem monompolizacji rynku ale niestety prawda jest taka że... sąsiad ma pianownice PA pasuje do karchera, w lidlu sprzedają wąż do czyszczenia kanalizacji pasuje do karchera itd...
smutne to ale z tym sie nie wygra... do Karchera jest srylion dodatków oryginalnych jak i aftermarketowych gdzie do ww. nie ma,
jest ok pianownica PA czasem jakąś szczotka do kostki ale jest szczotka i szczotka, więc wg mnie trzeba przemyśleć temat czy te 100-200zł więcej ma aż takie znaczenie
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: